Medlem från Voodoo Film vinnare i Intels filmtävling

Voodoo-medlemmen _nemo_ vann i Intels filmtävling. Se vinnarfilmerna i tävlingen som avslutades redan under sommaren. Voodoo Film önskar ett stort grattis!

I Intels filmtävling vann Thobias Hoffmén och Samuel Storey från Västerås. Thobias går under namnet _nemo_ på Voodoo Films forum. Gregory Solenström från Norsborg utgör den tredje av vinnarna i Intels europeiska filmtävling på YouTube.

Thobias och Samuels film The Harry Of The Potter och Gregorys Sin City-inspirerade The City belönas med varsin kraftfull bärbar dator baserade på Intels nya plattform Centrino 2. Hela 20 bidrag i tävlingen kom från Sverige.

Jurymedlemmen Aubrey Day, chefredaktör på Total Film och Sky Movies, kommenterade utmärkelsen av The Harry Of The Potter, en parodi med tema Harry Potter, Sagan om Ringen och Star Wars, på följande vis:

– Karaktärerna och dialogen är dråpliga och det kärleksfulla sättet den driver med de tre filmerna är sympatiskt och till och från så dråplig att man gapskrattar.

Gregorys bidrag beskrevs av juryn som en klockren Sin City-inspirerad och tekniskt imponerande kortfilm.

Vinnarna belönas med varsin kraftfull bärbar dator från Asus eller Fujitsu Siemens Computers baserad på Intel Centrino 2-processor och utrustad med Adobe Creative Suite 3 Production Premium.

Förstapriset i tävlingen gick till spanska The Suitcase, skapad av Alfredo López som därmed får resa till Venedig i Italien och besöka Venice International Film Festival.

Intel arrangerade filmtävlingen som en del av företagets 40-års-firande och för att visa hur teknikutvecklingen har gjort det möjligt att skapa och redigera film med vanliga bärbara datorer. Tävlingen var öppen för filmentusiaster från många av de europeiska länderna.

Se filmerna på YouTube

The Harry Of The Potter
The City
The Suitcase
Super Mario Boxing

...eller se alla filmer i tävlingen.

Skriv kommentar