Nya filmiska talanger och personliga berättelser sökes

Nu är det hög tid att slipa färdigt på ansökan till årets novellfilmsatsning. Sammanlagt nio filmer kommer att väljas ut för få produktionsstöd och senare visas i SVT. Deadline för ansökan är redan måndagen den 15 oktober.

Det är Svenska filminstitutet, Film i Väst och SVT som finansierar satsningen. Avsikten är att få fram nya filmiska talanger och personliga berättelser. Ansökan ska innehålla ett novellfilmmanus, CV på den tänkta filmens upphovsmakare och den tilltänkta regissörens tankar kring projektet. Max två manusförslag av samma producent får delta.

Grundbudgeten för satsningen är 1,5 miljoner kronor och filmerna kommer att ha premiär under Göteborgs filmfestival och senare visas i SVT. Besked på om filmidén antagits till projektet ges i slutet av januari.

Tre av filmerna måste knytas till region Västsverige. Detta innebär att filmskaparna måste komma från regionen och inspelningen ska ske någonstans i Västsverige.

Ytterligare information och ansökningsformulär angående satsningenen finns att hämta på Svenska filminstitutets hemsida.

2 kommentarer

 1. Anonym
  Trevligt! Jag skriver också väldigt mycket själv. Är klar med en roman som jag vet kommer att bli riktigt bra om i cannes nästa år. Vill bara hitta ett team som kan stötta mig och min roman. Har ett tv team men behöver en ljudtekniker, m.m ;)

  Mvh Mario
 2. Johan_Ask
  Tjena moss Mario!
  Jag och mitt team hjälper dig gärna!
  // Johan Heart - skicka mail till Ask.johan@hotmail.com
Skriv kommentar