Voodoo Film tio år!

Voodoo Film tio år!

Visste du att det var tio år sedan Voodoo Film såg dagens ljus? En amatörfilm på en skola i mörkaste Småland fick bli startskottet för Sveriges största filmsida för unga filmare.

Året var 1999. En ungdom vid namn Peter Dahlgren, fylld av energi för att skapa film, gjorde en kortfilm på 20 minuter som kallades CFX. För att marknadsföra filmen och samtidigt bejaka sitt intresse för internet (och nya medier i största allmänhet) bildades en liten guide om hur man gör film längsmed beskrivningen av filmen.

Dagarna gick och webbplatsen utökades. Till slut fanns där en gedigen filmskola som lär dig göra film och en filmordlista. Bara för att nämna några saker av alla saker du i dag hittar på Voodoo Film.

I dag, tio år senare, är det en webbplats med över 10 000 medlemmar och en ständig ökande flora av besökare, i synnerhet till vårt filmforum.

Denna Peter Dahlgren, eller undertecknad, är nu chefredaktör och ansvarig utgivare för Voodoo Film. Sajten för dig som gör film. Och en samlingsplats för tiotusentals unga filmare som vill lära sig göra film, diskutera sina idéer och få utlopp för sin kreativa filmådra.

Visst är det underbart?

Skriv gärna en kommentar och berätta hur du kom i kontakt med Voodoo Film! Av vår statistik att döma så kommer de flesta besökarna från Google, och varje månad är det samma sak: bildmanus/storyboard och filmmanus är det som lockar flest.

11 kommentarer

 1. kortfilmsbloggen.se
  Jättegrattis till 10-års jubileum och stort tack till en väl använd och superbra sida. Jag hoppas du inte misstycker att jag skriver ett inlägg om detta på bloggen.

  MVH J
 2. Film smurfen
  Grattis grattis!
  Jo jag kom hit via *host* Google. Men då läste jag mest i filmskolan och var inte så aktiv i forumet, men sen upptäkte jag forumet, reggade mig, och det ångrar jag inte. :P
 3. David Carbe
  Grattis Voodoo Film.
  Men att skriva att det är Sveriges största sida för UNGA filmare är fel - för det finns allt från unga till gamla här.
 4. octavianus
  När får vi se den där kortfilmen som startade allt?
 5. Peter Dahlgren
  @octavianus: Hmm, nja, nä det är nog ingen god idé att visa den filmen. Jag betraktar den som en byrålådeproduktion.
 6. nisse
  Det var någon gång i begynnelsen. Jag träffade Herr Dahlgren för första gången utanför nattklubben Oléo i Växjö. Vi snackade film hela natten och sen följde han med mig hem... (eller jag menar... stryk det där sista...)

  Alla fall en tid därefter genomförde vi independentproduktionen, tillika skräckfilmen "Otur med vädret." Året var 2000 och världen låg öppen!

  Det var vid denna tid som Herr Dahlgrens sajt rejält ökade i form och styrka... resten är historia.
 7. Jay
  Jag kom första gången hit via en filmutbildning på musikhögskolan i Piteå 2005.
 8. jonas
  Hej hej.

  Väldigt bra sida. EN sak som jag saknar är "de 10 sista posterna" så att man snabbt kan scanna igenom om det kommit något nytt :)

  Annars, keep it up!
 9. Peter Dahlgren
  @jonas:

  Förstasidan visar de tio senaste (sista) nyheterna.

  Vad gäller forumet så finns länken "Nya inlägg" (som du inte läst ännu) respektive "Dagens inlägg".
 10. Thomas
  Shit tio år går fort.... Den här Killen Peter, höll Först på med en DektitivByrå som oxå den blev ganska väl Hyllat i media =)
  Då var han nog bara 10 år eller nåt !! Hahah.....

  Helt Sant !! Eller hur Brooooshan =)
 11. Filmer
  bra recension! 10/10
  Tack :)
Skriv kommentar