Workshop i att skapa korta tv-serier för webben
Webisodes från år 2017.

Workshop i att skapa korta tv-serier för webben

Vi inleder det nya året med tips på workshop för dig som bor i Stockholms län, Västra Götaland, Skåne eller Norge. Sök senast 8 januari.

Håller du på att tänka ut en ny kortserie för webben? Bor du i Stockholms län, Västra Götaland, Skåne eller Norge? Då kan du delta i en workshop för att utveckla din idé.

För andra gången anordnas nu workshopen Webisodes: Att skapa en kortserie. Workshopen går ut på att hitta kärnan i din berättelse, lära dig hur man skapar en kortserie från pitch till produktion, samt hur du kan hitta en publik till den färdiga serien.

Workshopen pågår under två träffar i både Sverige och Norge där övningar blandas med föreläsningar. Den första träffen sker i Oslo under fyra dagar 21 februari till 1 mars. Den andra träffen sker i Stockholm 2 till 10 maj. Du får möjlighet till handledning, presentera ditt projekt för andra och målet är att alla ska kunna pitcha serien för tv-kanaler eller produktionsbolag.

Workshopen är gratis, och tågresor och logi ingår. Sök senast 8 januari med en kort beskrivning av ditt projekt och vad du har gjort tidigare. Serien bör inte överstiga 20 minuter per avsnitt och max tre personer kan söka per projekt, varav en bör vara producent.

Alla kan söka under förutsättning att du bor på följande ställen:

  • Bor du i Stockholms län eller Skåne ansöker du via Filmbasen
  • Bor du i Västra Götaland ansöker du via FilmCloud
  • Bor du i Norge ansöker du via Mediefabrikken

Bakom workshopen står Filmbasen, Mediefabrikken, FilmCloud, Film i Skåne och BoostHbg.

Skriv kommentar