1
0

10 min spelfilm

Varde ljud

Män som hatar ljud

Vi går alla igenom livet fångade i en bubbla. Vad som finns utanför den är det få som vågar ta reda på. Varde ljud är en film om en ung man som vågar ta steget ut ur sin bubbla för att få uppleva världen bortom den. Vad han möts av är inte vad han väntat sig. Förhoppning vänds snabbt till förtvivlan. Men varför kliva tillbaka in i bubblan igen, tillbaka till det säkra? Kanske finns där ett ljus i mörkret, trots allt...

  • ETK Media
  • 2011
  • Norrköping
  • 878
Om filmskaparna

ETK Media är ett nystartat produktionsbolag från Norrköping som inriktar sig på att göra reklamfilm, information och kortfilm.

Priser:
Kortfilmen "Varde Ljud":
Vinnare av Guldsvanen 2011.
Tredje pris i Novemberfestivalens mellanviktklass i kategorin Bästa film 2011.

Vi har jobbat med bla. East FM, WMG och Östsam.

Voodoo Films recension

Tekniskt kompetent liten film som dock försöker mer än vad den har att ge. Premissen känns något uttjatad, men det behöver inte vara negativt alltid. Här är det snarare vår protagonist som är huvudproblemet.

När den moderna läkekonsten ordnar så att en döv man äntligen kan höra saker så blir jag bara irriterad när han verkar vara sur över det. Jag har läst och sett intervjuer med personer ur det verkliga livet som gått igenom samma process, där man berättar att även snarkningar var underbart att äntligen få höra. När jag då ser denna man sitta på en buss och irritera sig över småtjejer, eller förfäras över ljudet av en sked i en kopp kaffe så tappar jag all sympati för honom.

Men godtar man hans beteende så kan man mycket väl få ut något av filmen. För i övrigt finns det inte alltför mycket att klaga på.

Betyg: ★★★

Skriv recension