Proffsig svensk (amerikansk) krigsthriller

Producerad: 2014 Voodoo Films betyg: ★★★★★ Visad: 596
Tack för din röst!
1
0

Truth Unfolds av Edvard Lenander (Åkersberga)

Handling

En amerikansk soldat stupar under ett topphemligt uppdrag bakom fiendelinjer. Vid obduktionen visar det sig att han blivit skjuten med amerikansk ammunition och Sgt John Hillar kallas till förhör. Vad var det som skedde under uppdraget? Kan CIA-agenten Laurie Taylor få honom att berätta sanningen?

Extremt amerikanskt inspirerad krigsdrama och förhörsrumsthriller. En amerikansk soldat har stupat och en annan sitter fängslad efter att en topphemlig operation gått fel, och en CIA-agent försöker få reda på sanningen bakom allt.

Alla genrens konventioner när det gäller denna sortens thriller finns med, och det är som man kan bocka av dem: Hemlig militär operation går fel, mörkläggning av amerikanska regeringen, förhörsrumsscener, hemliga dokument, patriotism, helikoptrar och eldstrider. Och ödesmättade repliker som: "This goes higher than your paygrade, sergeant" eller klassikern: "I wanna know the truth!"

Det är gravallvarligt hela vägen, utan ett uns ironi eller humor, och trots att det väldigt lätt kan falla över i pekoral lyckas den ändå gå denna farliga balansgång. Det är imponerande och modigt. Det är alltid jobbigt när unga människor spelar äldre och pratar svengelska men här fungerar det oväntat bra. Engelskan är på många ställen övertygande och de unga skådisarna gör ett bra jobb.

Styrkan ligger framförallt i detaljrikedomen. Allt från rekvisita, kostym, smink till miljöerna imponerar stort.

Problemet är att filmskaparna inte gör något eget. Allt – verkligen allt – känns tråkigt nog lånat. Intrigen har man sett tusen gånger förr och ger inga överraskningar men det är hela tiden spännande och mycket är förlåtet då hantverket är så extremt välgjort. Speciellt är fotot lysande, vilket får helheten att verkligen komma till sin rätt.

Längd: 20 min
Typ av film: Spelfilm — Krig
Produktionsbolag: LJScreenWorks
Hemsida: https://www.facebook.com/LJScreenWorks
Filmens hemsida:
Om filmarna:

LJScreenWorks består utav Edvard Lenander och Erik Jönsson. Vi gör mestadels actionfilmer men även diverse drama. Vi bor i Stockholm och Halmstad.

Skriv kommentar

 

Vi recenserar din kortfilm

Få professionell feedback och låt andra filmare se din film. Du deltar också i tävlingen årets bästa film.

Lägg till din kortfilm