Ny utbildning: Produktionsledare för spelfilm och tv-drama

Ny utbildning: Produktionsledare för spelfilm och tv-drama

Höstterminen 2019 drar en tvåårig utbildning igång för produktionsledare i Stockholm.

Under augusti i år startar den nya utbildningen Produktionsledare för spelfilm och tv-drama på Frans Schartaus Handelsinstitut, en yrkeshögskola i Stockholm.

Det är en tvåårig utbildning på heltid (400 Yh-poäng) till produktionsledare. Så här beskriver Frans Schartaus Handelsinstitut utbildningen:

Som produktionsledare, FAD eller platschef är du navet i produktionsprocessen för en filminspelning. Du samordnar olika delar av produktionen, och ser till att skådespelare, filmteam och utrustning är på plats, elektricitet, ljus och ljud fungerar, inspelningstillstånd finns samt att budget och tidsplan hålls. Du deltar redan i planering och förberedelser med manus, ekonomiska ramar och budget, inspelningsplatser och teknikbehov.

För att gå utbildningen behöver du en gymnasieexamen eller motsvarande med godkänt i svenska, matte och engelska. Du behöver också ha ett års yrkeserfarenhet.

Utbildningen är starkt kopplad till filmbranschen med flera bolag aktiva inom filmbranschen som hjälper till med utbildningen, bland annat Warner Bros. och Svenska filminstituet. Det innebär också att det blir enklare att få praktikplatser och att hitta jobb efter utbildningen.

Sista ansökningsdag är 3 maj 2019 via utbildningens hemsida.

Skriv kommentar